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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  19/09/1994
Data da última atualização:  19/09/1994
Autoria:  COSTA, N. P. da; MARCOS FILHO, J.
Afiliação:  EMBRAPA-CNPSo. Caixa Postal, 1061. CEP 86001-970. Londrina, PR.
Título:  Afericao do teor de umidade (%) de sementes de soja para execucao do teste de tetrazolio.
Ano de publicação:  1994
Fonte/Imprenta:  Arquivos de Biologia e Tecnologia, v.37, n.3, p.693-701, set. 1994.
Idioma:  Português
Conteúdo:  The objective of this study was to determine seed moisture content that can reduce the proconditioning period (imbibition time) before the staining process in the tetrazolium test for soybean seed. Two experiments were conducted: experiment I-two soybean seed lots of the cultivars BR-30 and BR-16 were submitted the six periods of imbibition under four temperatures; experiment II-three seed lots of fiscalized soybean seed of the cultivars Davis, BR-29 and BR-24 were submitted to seven periods of imbibition at 25.C In a general manner, it was observed that the seeds of the cultivars BR-30 and BR-16 reached 37% seed moisture content after 10h/40.C the preconditioning period. This moisture content, resulted in adequate staining patterns for determining vigor [TZ (1-3)] and viability [TZ (1-5)] for tetrazolium test in soybean seed.
Palavras-Chave:  Moisture content; Seed; Tetrazolium test.
Thesagro:  Semente; Soja; Teor de Umidade; Teste de Tetrazólio.
Thesaurus Nal:  temperature.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO14521 - 1ADDSP - --1077210772
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  24/01/2013
Data da última atualização:  24/01/2013
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  KITZBERGER, C. S. G.; SCHOLZ, M. B. S.; SILVA, J. B. G. D.; PEREIRA, L. F. P.; BENASSI, M. T.
Afiliação:  CÍNTIA S. G. KITZBERGER, IAPAR/UEL; MARIA B. S. SCHOLZ, IAPAR; JOÃO B. G. D. SILVA, Centro Tecnológico Cocari; LUIZ FILIPE PROTASIO PEREIRA, SAPC; MARTA T. BENASSI, UEL.
Título:  Diversity between coffea arabica cultivar: organic acids composition.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 24., 2012, Costa Rica. Programme & abstracts. [S.l.]: Association for Science and Information on Coffee, 2012.
Páginas:  p. 108
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The content of organic acids s in coffees is affected by factors such as variety and local of growing of coffees, roasting process (temperature and time), brewing process, storage time of the coffee beverage affect. Quinic, malic, citric, acetic, latic and clorogenic (5-ACQ) acids were the most important compounds of this class in green and roasted coffees. The content of organic acids for traditional cultivars (Bourbon, Catuaí and Icatu) and modern crosses (Iapar 59, IPRs 97, 98, 99, 100, 101, 102 103, 104, 105, 106, 107 and 108) were studied in order to correlate the acids profile and the genetic background of coffees. All coffees grown in the same edapho-climatic conditions and processing operations were standardized.
Palavras-Chave:  Coffee; Organic Acids.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC778 - 1UPCRA - DD
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